Självkänsla

Jag har funderat på en sak.. Hur ofta ställer ni er framför spegeln och tänker, fyfan vad snygg jag är!

Jag tror inte ens majoriteten av alla ungdomar någonsin sagt det till sig själv. Eller så är det så vi uppfattar andra. Jag uppfattar att andra (speciellt tjejer) ofta klagar på sig själva.. oj, nu låter jag som nån gammal klok tant som bara säger att det är si och så du ska göra..
-
Men om vi ser det från personens perspektiv som inte är nöjd med sig själv. Skulle det inte varit rätt skönt att bara fokusera på det du gillar med dig själv? Skit i allt annat och nästa gång du ser dig själv i spegeln, tänk bara på det du gillar!
-
Utan att tänka på det så får du en helt annan utstrålning. Bara du tror på dig själv, att du är tillräckligt snygg så kommer det att smitta av sig och andra kommer se dig på precis samma sätt!

-
Och en annan sak jag funderat på:
Vi säger att du står och fixar dig tillsammans med ett gäng kompisar. Alla dina kompisar står och klagar o tycker att dom är så fel på alla möjliga vis. Du skulle kunna säga tusen gånger att dom är hur fina som helst,  men det spelar ingen roll. det räcker lixom inte. Visst, nån gång har ni varit med om det?
Så vad gör man själv? Jo, det smittar av sig och man kanske börjar själv..
Men istället: Våga stå upp för dig själv och ge dig själv en komplimang. Det är jättesvårt, jag vet! Men jag lovar, det kommer bli mycket lättare för dom att göra desamma.
-
Tänk på nästa gång du klagar på dig själv, det sänker inte bara dig själv. utan även dom du umgås med.. Så säg något snällt till dig själv, inte bara för dig själv, var en bra kompis och gör det för dom också!

Katarina här!

Hej alla glada!

Jag som skapat den här bloggen heter Katarina och är 15 år gammal.

Jag bor i en liten håla utanför Stockholm där jag går i skolan. På fritiden umgås jag med mina kompisar, är i stallet eller pluggar.

 

Den här bloggen kommer inte bara handla om mig själv och mitt liv som typ 90 % av alla bloggar handlar om utan jag ska göra den speciell.. Kan inte riktigt förklara på vilket sätt men ni lär märka!

Just nu känner jag att det är väldigt oklart vad jag försöker säga men egentligen är det inte det, bara jag som är för trött just nu! Men som sagt, ni lär märka senare!

 

En sak till: Min design är inte den snyggaste för tillfället, har suttit i timmar och hållt på så fortsätter imorgon!

Nån snäll person som är bra på sånt får jättegärna hjälpa mig!

 

Kram

RSS 2.0